Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ученици от ПГСС „С. Румянцев“ – Луковит, ПГСС „Н. Пушкаров“ – Попово, ПМГ „Ю. Гагарин“ – Русе и домакините им от НПТГ „Шандор Петьофи“ – Разград в поредния модул на Националната програма „Иновации в действие“ посетиха обектите на Регионалния исторически музей на територията на древния Абритус.

Екскурзоводите Виктория Вълчева, Светлана Джеймс и музейният педагог Христо Христов им представиха постоянната археологическа експедиция, възможностите на Интерактивния музей и ги придружиха в разходката из останките на Абритус.

Гимназистите и техните преподаватели се снимаха за спомен с римски дрехи, преписаха си древни римски кулинарни рецепти, отсякоха си сами римска монета, играха древни игри и се забавляваха с въпросите и отговорите за бита на живелите някога в Абритус в специален кът за това в Интерактивния музей.

Националната програма „Иновации в действие“ дава възможност за мобилност, за посещение на място, за демонстрации и за наблюдение на иновациите в училищата, партньори в програмата. Целта е да бъде споделен добрият опит между тях.

Тази година програмата е насочена към подкрепа на училища и на учители, реализиращи иновативни дейности чрез създаването на иновативна учебна среда, класната стая, иновативни методи на преподаване, както и към училища с иновативни практики и такива с потенциал за развитие на иновации в областта на финансовата грамотност, екологията и зелената енергия, интегрираното знание, личностното развитие на учениците и позитивното образование.

Още снимки вижте на фейсбук страницата на РИМ-Разград:
https://www.facebook.com/regionalhistorymuseumrazgrad/