Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Специалната награда на Регионалния исторически музей в Разград в 12-я Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ ще отпътува за Стара Загора при деветокласничката от ТГ „Княз Симеон Търновски“.

На церемонията днес къщата музей „Станка и Никола Икономови“ директорката на РИМ – Разград Таня Тодорова я предаде, заедно още подаръци от музея, на директорката на Центъра за ученическо техническо и научна творчество Цветанка Русева, за да бъде изпратена на талантливото момиче, което не можа да присъства на официалната церемония по награждаването.

Дванадесетокласникът Георги Димитров от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна и редакционният екип на ученическия вестник „В@з Буки Веди“ на СУ „Иван Вазов“-Плевен са носителите на двете Големи награди на Община Разград от 12-то издание на конкурса.

В тазгодишното издание на творческата надпревара се включиха индивидуални участници и ученически колективи от втори до дванадесети клас от 54 образователни институции от страната и региона: от 32 населени места в 19 административни области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Шумен.

Конкурсът се организира от Община Разград, Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието и със специалното участие на Регионалния исторически музей.