Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Директорката на Регионалния исторически музей в Разград Таня Тодорова връчи днес Специалната награда на културната институция на Даница Костова от Литературен клуб „Касталия“ към ОДК – Варна.

Отличието е в раздел „Публицистика“ в Десетия юбилеен национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.

Освен грамотата Даница получи и подарък: каталог с артефакти от фондовете на музея и изследванията на акад. Анание Явашов събрани в книгата „Разград – неговото археологическо и историческо минало“.

Домакин на церемонията по награждаването на победителите в конкурса бе Регионалният исторически музей – в къщата музей „Станка и Никола Икономови“.

124 млади автори и 47 колектива участваха в 10-то издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, който се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество и Община Разград.

Младите журналисти се подготвят в 60 образователни институции от 29 населени места в следните областни центрове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен.

Десетото издание на конкурса „Григор Попов“ е посветено на 100-годишнината от отпечатване на първия брой на вестник „Разградско слово“, чийто главен редактор е Григор Попов.