Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Специалисти от Регионалния исторически музей се включиха в общоградското тържество за 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

След поднасянето на венец пред паметника на учениците на Кирил и Методий на площад „Възраждане“, те се вляха в празничното шествие на училища и културни институти към другия градски площад – „Момина чешма“, където бяха наградени отличниците на Випуск 2024 г при студентите и гимназистите и носителите на наградата на името на Никола Икономов.

Малко след това, във фоайето на Общинския културен център, своите отличия получиха заслужили дейци на културата, директори на годината и учители на годината.

Отличието в категорията „Деец на културата“ за Таня Тодорова – директор на Регионалния исторически музей, получи вместо нея главният счетоводител на културната институция Димитър Димитров.

Таня Тодорова отсъстваше заради ангажимент в столицата – тя има специална покана да бъде гост коктейла за изтъкнати дейци на образованието и културата от страната, който дава тази вечер президентът Румен Радев в Националния исторически музей.