Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Уредникът в отдел „Нова и най-нова история“ Виктор Костадинов, главният екскурзовод Славяна Янкова и главният дизайнер Михаил Данаилов бяха представителите на Регионалния исторически музей – Разград в двудневния Панаир на музейните изложби в Русе.

В Театралния комплекс „Доходно здание“ в крайдунавския град със слайдшоу виртуално те представиха изложбата „По следите на времето – колекции на часовници и календари от фонда на РИМ – Разград“, подредена в къщата музей „Акад. Анание Явашов“, която разградчани и гостите на столицата на Лудогорието могат да разгледат до края на ноември.

В панела „Мобилност на музейните изложби“ бяха представени още десетина изложби на музеи от цялата страна.

Виктор Костадинов, Славяна Янкова и Михаил Данаилов участваха и в теоретичната научна част на Панаира, организиран от Министерство на културата и Регионален исторически музей – Русе със съдействието на Община Русе и в партньорство с Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО – София, Асоциация на клубовете „Приятели на музея“, Сдружение „Български музеи“ и Фондация „Америка за България“. И тази годи във фокуса на проявата бяхатеми като музеи, наследство, културно сътрудничество, мобилност на колекциите, разработени от специалисти от България, Румъния, Малта и Република Северна Македония.