Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Официална делегация, включваща трима от Борда на директорите на футболния клуб „Реал Бетис“ – Севиля, днес разгледа древния Абритус. Часове преди мача на „Лудогорец“ на Хювефарма арена“ с големия испански тим, екскурзоводи от Регионалния исторически музей предложиха на гостите виртуална и реална разходка из Историко-археологическия резерват.

С испанците бяха домакините им в Разград: Теменуга Газдова – председател на Борда на директорите на „Лудогорец“, Александър Александров – президент на клуба, Ангел Петричев, изпълнителен директор, спортният директор Георги Карамаджуков и маркетинг-директорът Анна Пенчева.

Визитата започна в залите на Интерактивния музей, където с помощта на модерните технологии членовете на делегацията имаха възможност нагледно да се запознаят с любопитни детайли от историята на Римската империя и в частност – Абритус.

Зад вратичките на камерите с въпроси за живота на древните те намираха верните отговори, отпечатаха си по една римска монета, откриха на политико-географската карта от онова време Севиля и си организираха „модно ревю“, облечени в римски дрехи.

Разходката продължи във вила „Урбана“, където сред колонадата всички се снимаха за спомен и завърши с наздравица с червено вино.