Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Когато делата ни са полезни за другите, знайте, че както и да го наречете – Източник, Бог, Вселенски разум – онази Висша сила е винаги зад нас и ни подкрепя! Винаги!“

Това каза видимо развълнувана при представянето на премиерната си книга „С мъдростта на миналото в светлината на бъдещето“ Нели Николова. Тя е изследовател на миналото на разградския край, многогодишен музеен специалист и сега преподавател в ОУ „Васил Левски“ в Разград.

Събитието, организирано от Редакционния съвет и Регионалния исторически музей , бе в уюта на една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Книгата е първата от поредицата Библиотека „Галерия Разград“. Томовете в тази поредица се издават с подкрепата на народния представител в 38-то и 39-то Народно събрание Никола Николов.

„Поздравления за изданието. Стореното от Нели Николова разкрива богатия фонд на музея в следосвобожденския период на Разград, но най-ценното в книгата е посланието за любовта към историята, любовта към местната памет. А това наистина може да стори само човек, работил в музейната сфера. Благодарим за любовта, Нели“, каза в приветствието си директорката на Регионалния исторически музей Таня Тодорова.

„Благодаря на съдбата за годините в музея, на подкрепата колегите ми там. Върнах се в училище, защото така ми подсказа вътрешната ми навигация. И сега, в работата си с децата прилагам това, което като усещане, знания и възприятия съм научила в музея. Продължаваме в обща линия напред. Имаме вече общи проекти. Което е чудесно, защото когато хората са в единение, нещата се получават най-добре. Любов и благодарности и от мен“, сподели от своя страна Нели Николова.