Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Второкласниците, които са включени в летните занимания на Центъра за работа с деца, гостуваха днес на Регионалния исторически музей – Разград. Преди да започне пътешествието в Археологическия резерват, бяха взети всички мерки за дезинфекция и осигурени маски и ръкавици срещу COVID-19.

Любознателните деца се разделиха на четири групи. За да е по забавно пътешествието им  в музейната експозиция и интерактивния музей, те влязоха в ролята на ловци на съкровища. Техни гидове бяха музейните работници. Аниматорът Олга Георгиева каза, че към малките посетители има специален подход.

Като във всяко състезание и тук имаше конкуренция между децата и между самите групи. Подаръци от музея получиха всички. По важното обаче е, че разходката в музея е емоционален старт на лятната ваканция, сподели директорът на ЦРД Даниела Куртева.

Децата разгледаха още крепостните стени и кули, лапидария и не пропуснаха да си направят снимки за спомен. От РИМ – Разград канят всички от близо и далеч, да посетят Археологическия резерват „Абритус“, защото е уникален и интересен обект, за всеки турист, който цени историята.